Biciklistička ruta Ride&Bike – Dolinom rijeke Sutle
4.4
(5)
Agriturizam
Aktivni
Crkve i samostani
Muzeji i dvorci
Restorani
Smještaj
Toplice i lječilišta
Vidikovci
Vinarije
servisi
Bikehotel
Bike Odmorišta
Rang
RANG
Državne i prekogranične rute
Tip
TIP
Kružna
Duljina
DULJINA
42
Podloga
PODLOGA
100% asfalt
Tezina
TEŽINA
2
Polozaj
POLOŽAJ
sjeverozapad
Oznake
OZNAKE
Oznake na državnoj razini
Uspon
USPON
225m
Najniza tocka
NAJNIŽA TOČKA
190m
Najvisa tocka
NAJVIŠA TOČKA
360m

Biciklistička ruta Ride&Bike – Dolinom rijeke Sutle

Imeno - Miljana

Ova kratka, ali slatka biciklistička ruta provest će vas slovenskom i hrvatskom stranom doline Sutle. Rutu lako mogu odvesti sve kategorije biciklista jer nema puno uspona i cijelim dijelom je na asfaltnoj podlozi.

Ruta započinje u naselju Hum na Sutli na graničnom prijelazu Slovenije i Hrvatske. Iz središta Huma odmah započinje uspon do naselja Lastine i to je sve od uspona na ovoj rutu. Dalje ruta nastavlja nizbrdo kroz naselje Mali Tabor i Prišlin nakon kojeg se izravnala  i lagano klizi uz rijeku Sutlu. Vozimo se slabo prometnom cestom, lijevom obalom Sutle s lijepim pogledima na okolicu. Područje nije jako naselje pa prolazimo samo kroz naselja Donje Brezno, Harina Žlaka do Miljane (19 km od starta).

U naselju Miljana skrećemo desno preko graničnog prijelaza do naselja Imeno u kojem nastavljamo prema sjeveru. Ubrzo ulazimo u naselje Podčetrtek gdje se dalje vozimo državnom biciklističkom stazom D5 koja će nas odvesti do Rogaške Slatine. Prolazimo pored Termi Olimia koje je odlično mjesto za rekreaciju. Nakon Podčetrteka nastavljamo cijelo vrijeme biciklističkom stazom koja je uređena 2015. godine. Vozimo se uz rijeku Sutlu kroz naselja Nimno i Pristavice i nakon 36 km od starta dolazimo u Rogašku Slatinu. Dalje nastavljamo prema istoku kroz naselje Tržišće do Rogateca gdje ova kratka, ali slatka ruta završava.

Tehnički opis rute

How useful was this post?

Kliknite zvjezdicu da biste ocijenili stazu!

Average rating 4.4 / 5. Vote count: 5

No votes so far! Be the first to rate this post.